Pirinçteki karbonhidrat oranı %75-80 civarında olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle beyaz pirinçte bu oran %80-90'a kadar çıkabiliyor. Sizce bu kadar yüksek karbonhidrat oranı, sağlığımız üzerinde ne tür etkiler yaratabilir? Ayrıca esmer ve kahverengi pirinç daha besleyici alternatifler sunarken, işlenmiş beyaz pirinç tercih edildiğinde lif eksikliği gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Siz bu konuda nasıl bir denge kuruyorsunuz?
Pirinçteki karbonhidrat oranı %75-80 civarında olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle beyaz pirinçte bu oran %80-90'a kadar çıkabiliyor. Sizce bu kadar yüksek karbonhidrat oranı, sağlığımız üzerinde ne tür etkiler yaratabilir? Ayrıca esmer ve kahverengi pirinç daha besleyici alternatifler sunarken, işlenmiş beyaz pirinç tercih edildiğinde lif eksikliği gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Siz bu konuda nasıl bir denge kuruyorsunuz?
Cevap yaz