Karbonhidratların sindirimi hakkında bu kadar detaylı bilgiye sahip olmak gerçekten faydalı. Özellikle sindirimin ağızda başladığını ve tükürükteki amilaz enziminin bu süreçteki rolünü öğrenmek ilginç. Peki, ağızda başlayan bu sindirim süreci, yediğimiz besinlerin türüne göre ne kadar farklılık gösteriyor? Mesela, lifli gıdalar ile nişasta içeren gıdalar arasında bir fark var mı? Ayrıca, mide asidinin karbonhidratların sindirimi üzerindeki etkileri hakkında daha fazla bilgi verebilir misin?
Karbonhidratların sindirimi hakkında bu kadar detaylı bilgiye sahip olmak gerçekten faydalı. Özellikle sindirimin ağızda başladığını ve tükürükteki amilaz enziminin bu süreçteki rolünü öğrenmek ilginç. Peki, ağızda başlayan bu sindirim süreci, yediğimiz besinlerin türüne göre ne kadar farklılık gösteriyor? Mesela, lifli gıdalar ile nişasta içeren gıdalar arasında bir fark var mı? Ayrıca, mide asidinin karbonhidratların sindirimi üzerindeki etkileri hakkında daha fazla bilgi verebilir misin?
Cevap yaz