NiŞasta, bitkilerin enerji depolama yöntemi olarak oldukça önemli bir rol oynuyor. Peki, bu karmaşık karbonhidratın kimyasal yapısı ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmadan, sağlığımıza etkilerini nasıl değerlendirebiliriz? Amiloz ve amilopektin gibi bileşenlerin sindirim hızını etkilediğini belirtmişsiniz. Bu durumda, hangi tür nişasta içeren gıdaları tercih etmemiz gerektiği konusunda bir öneriniz var mı? Özellikle yüksek glisemik indeksli nişastaların tüketimi konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladığınız için, bu tür gıdaların günlük beslenmemizdeki yerini nasıl belirlemeliyiz?
NiŞasta, bitkilerin enerji depolama yöntemi olarak oldukça önemli bir rol oynuyor. Peki, bu karmaşık karbonhidratın kimyasal yapısı ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmadan, sağlığımıza etkilerini nasıl değerlendirebiliriz? Amiloz ve amilopektin gibi bileşenlerin sindirim hızını etkilediğini belirtmişsiniz. Bu durumda, hangi tür nişasta içeren gıdaları tercih etmemiz gerektiği konusunda bir öneriniz var mı? Özellikle yüksek glisemik indeksli nişastaların tüketimi konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladığınız için, bu tür gıdaların günlük beslenmemizdeki yerini nasıl belirlemeliyiz?
Cevap yaz