Baklagillerin içeriğinde karbonhidrat olduğunu öğrenmek beni çok sevindirdi. Özellikle lif içeriği sayesinde sindirim sistemine olan katkıları ve kan şekerini düzenleme özellikleri dikkat çekici. Sizce baklagillerin bu sağlıklı besin öğeleri, vejetaryen ve vegan diyetlerinde daha fazla yer almalı mı? Ayrıca, baklagillerin glisemik indeksinin düşük olması, şeker hastaları için ne kadar faydalı olabilir?
Baklagillerin içeriğinde karbonhidrat olduğunu öğrenmek beni çok sevindirdi. Özellikle lif içeriği sayesinde sindirim sistemine olan katkıları ve kan şekerini düzenleme özellikleri dikkat çekici. Sizce baklagillerin bu sağlıklı besin öğeleri, vejetaryen ve vegan diyetlerinde daha fazla yer almalı mı? Ayrıca, baklagillerin glisemik indeksinin düşük olması, şeker hastaları için ne kadar faydalı olabilir?
Cevap yaz